Halápi Könyvtár Pont

Könyvtárunk

Könyvtárunk

Haláp Debrecenhez tartozó, a várostól majdnem 16 km-re fekvő tanyasi hangulatú településrész. 2016-ban a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület, amely megkapta az egykori Bokorhegyi tanyasi iskola épületét használatra. Az Egyesület céljának tekinti minden olyan tevékenység kezdeményezését, elősegítését, támogatását, amely a hátrányos helyzetű lakosság, hátrányos egyének szociális, kulturális, egészségmegőrző támogatását segíti. A civil szervezet székhelye ad otthont az új könyvtár pont számára.

 

A Könyvtár Pont 448 kötet induló gyűjteménnyel kezdte meg működését, melyet folyamatosan bővítünk. A polcokon felnőtt- és gyermekkönyvek, regények, verseskötetek, ismeretterjesztő művek és folyóiratok várják az olvasni kedvelőket.

 

A DJP szolgáltatásaként a könyvtári térben három internet hozzáféréssel rendelkező laptopot, két tabletet és két okostelefont helyeztünk el a látogatók számára, egy számítógép és egy nyomtató a könyvtári tájékoztatást és információs szolgáltatást segíti.

Elérhetőség

4078 Haláp 35.

Telefon: (20) 343-3467

E-mail: halap@meliusz.hu

Szolgáltatásaink

Szolgáltatások

helyben olvasás (könyvek, folyóiratok)

könyvkölcsönzés

könyv- és egyéb dokumentumok kölcsönzése a Méliusz állományból

könyvtárközi kölcsönzés

Országos Dokumentumellátási Rendszer szolgáltatásainak igénybe vétele

elektronikus könyvtárak és adatbázisok használata

számítógép használat

internet használat

eTanácsadás (segítség elektronikus kommunikációban, e-ügyintézésben)

közhasznú információszolgáltatás

gyermekfoglalkozások

könyvtári közösségi, közművelődési rendezvények

Digitális Jóléti Pont

DJP Pont

2018-tól Digitális Jólét Program Pont szolgáltatásaival is várjuk a látogatókat, képzett mentor nyújt segítséget az érdeklődőknek.