Megújulás és hagyomány: új rendszer a minőségi szolgáltatás szolgálatában


Kedvezményezett: Méliusz Juhász Péter Könyvtár

Projektazonosító: EFOP-4.1.8-16-2017-00050

Projekt címe: Megújulás és hagyomány: új rendszer a minőségi szolgáltatás szolgálatában

 

Elnyert támogatás: 19.995.672.- Ft

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam 100%-os támogatási intenzitásával kerül finanszírozásra.

 

A projekt bemutatása:

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár a Központi Könyvtár szabadpolcos állományánál az önkiszolgáló kölcsönzést kiszolgáló RFID rendszer megvalósításával kettős célt szeretne megvalósítani.

Egyrészt kapcsolódási pont a városi szolgáltatások fejlesztéséhez. Másrészt intézményünk kiemelt feladatának tekinti olvasói folyamatos képzést és a digitális kompetenciáik bővítését. Így az önkiszolgáló kölcsönzés megvalósításával egy újabb készség, ismeret elsajátítására tudnánk számukra lehetőséget biztosítani, mely által még hatékonyabban, kényelmesebben tudnák igénybe venni a könyvtári szolgáltatásokat. Illetve illeszkedve a tantervhez és az érettségi követelményekhez kihelyezett könyvtárhasználati órák tartását tervezzük a középiskolás korosztály számára, melynek keretében a könyvtár működésén túl szeretnénk velük megismertetni az önkölcsönzés, RFID rendszer előnyeit is, így széles körhöz el tudjuk juttatni új szolgáltatásunkat.

A pályázat megvalósításához könyvtárunk az RFID rendszer kiépítéséhez szükséges eszközöket és szoftvereket kívánja beszerezni, valamint a könyvtárosi kölcsönző munkaállomások megfelelő színvonalú működtetéséhez szükséges számítógépeket, szkennert és külső adattárolót. Összesen 9 féle eszközt és 1 szoftver kiegészítő RFID modult.

 

A pályázat megvalósítása:

2018. július 01. – 2019. november 30.